Ägarbyte utan att ha tecknat ny försäkring kan bli väldigt kostsamt. Inte minst ekonomiskt. MHRF-försäkringen får många samtal från förtvivlade personer som skrivit över fordon, ofta inom familjen, utan att ha tecknat en ny försäkring. De har då fått avgift från Trafikförsäkringsföreningen på tusentals kronor eftersom fordonet saknat försäkring.

Många tror att försäkringen följer med fordonet men det gör den inte, den försvinner direkt vid ägarbyte av registrerade fordon. (Det går att försäkra ett fordon man inte äger. Men det går inte att äga ett fordon som inte är försäkrat. Detta förutsatt att fordonet är ”i trafik”)

För att undvika ovanstående så gör så här innan du skickar in anmälan om ägarbyte. En förutsättning för detta är att du är medlem i GMHK. Om du inte är det så gå in på klubbens hemsida och anmäl dig som medlem.

  • Sätt dig framför datorn och gå in på www.mhrf.se och klicka där på FÖRSÄKRING.
  • Fyll i de uppgifter som behövs för att skaffa dig en egen identitet. 
  • Gå vidare till ANSÖKAN och välj ”Korttidsförsäkring”
  • Fyll i alla uppgifter om fordonet du vill försäkra och skriv in dig själv som ny ägare
  • Efter några dagar får du en bekräftelse på att fordonet är försäkrat. Är det panikbrådska kan du nu ringa till MHRF-försäkring och kolla så att allt är OK. Först därefter skickar du in anmälan om ägarbyte.
  • Nu är fordonet helförsäkrat i ditt namn, och du har god tid på dig att ansöka den billiga MHFR-försäkringen. Även det gör du via MHRF:s hemsida.

  
Med vänlig hälsning

Claes Antonsson
Försäkringsansvarig GMHK
Nöteviken 234
473 91 Henån